Advertisement

Modni dodatki

Mitaine01.jpg

Mitaine01.jpg (Photo credit: Wikipedia)

Gotovo ste se že kdaj vprašali, od kod izvirajo modni dodatki. Prav gotovo se moramo najprej zahvaliti Rimljanom, saj beseda modni dodatki izvira iz rimske besede accessorie, ki pomeni dodati. Izraz modni dodatki se redno prične uporabljati v 19. stoletju, ko se prične razvijati prava meščanska družba.

Brez modnih dodatkov pa si današnjega modnega sveta in oblačil gotovo ne znamo predstavljati. Poznamo veliko različnih vrst modnih dodatkov in prav vsi se iz dneva v dan razvijajo v druge oblike, materiale,… Modni dodatek ni le v obliki nakita, marveč tudi v mnogih drugih stvareh – šali, klobuki, torbice ter seveda drugo okrasje.

Dandanes se le redke posameznice in tudi posamezniki zadovoljijo le z osnovnimi modnimi dodatki, marveč neprestano iščejo nove mode trende. Pri modnih dodatkih je gotovo izjemno pomembna inovativnost. Vsako obdobje pa pridejo novi modni trendi in s tem tudi novi modni dodatki. Seveda to ne pomeni, da je potrebno vse modne dodatke zamenjati in nositi po zadnji modi. Nekateri modni dodatki so gotovo večni – od različnega nakita, do šalov in pokrival.

Pri sami izbiri modnih dodatkov je potrebno uporabiti domišljijo. Najbolj popularen modni dodatek pa je gotovo ženska torbica, brez katere si danes ne znamo predstavljati življenja. Prav tako poznamo veliko različnih vrst modnih dodatkov za moške, ki jih je iz dneva v dan več. Modni dodatki so lahko praktični ali pa služijo zgolj kot lepotni pripomoček.

Med modne dodatke torej štejemo: torbice, šale, nakit, ure, rokavice, pasove, nogavice, kravate, dežnike, gamaše, sončna očala, razna pokrivala, jakne in seznam se lahko še nadaljuje, saj je vse odvisno od različnih modnih trendov, ki tisti čas prevladujejo. Modni oblikovalci se torej najraje poigrajo z modnimi dodatki, brez katerih si pravzaprav vsakdana in oblačil ne znamo predstavljati. V svetu poznamo tudi veliko različnih modnih oblikovalcev, ki se ukvarjajo izključno z modnimi dodatki. Seveda pa je na trgu ogromna izbira neomejenih oblik modnih dodatkov, kjer gotovo prav vsaka oseba najde nekaj zase in za svoj stil.

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Wordpress website enhanced by true google 404