Modni dodatki

Kako najti ženske sandale prave velikosti, ki ne žulijo?

Ženske sandale podpirajo celo stopalo na podplatu

Pri nakupu novih ženskih sandal moramo razmisliti tudi, kako najti najboljši model za našo nogo. Velikokrat so nam modeli všeč, ko jih poizkusimo pa vidimo, da se ne prilegajo naši nogi. Žulijo nas pri prstih, na nartu ali na peti. Ob dolgotrajnem nošenju pa pridobimo veliko žuljev ali otiščancev. Kako torej izbrati pravi model pri nakupu prek spleta?

Kako tesno naj se prilegajo sandali?

Najbolj primerni ženski sandali nogo dobro oprimejo, a nas med hojo ne žulijo. Premajhen model čevljev nas ožuli, prevelik model pa nam med hojo drsi.

Ženske sandale

Dobri ženski sandali našim nogam nudijo oporo, stabilnost in absorbirajo silo med hojo. Po večurnem žuljenju nas noge ne smejo peči, boleti ali imeti otiščancev. 

Popolno prileganje obliki stopala

Popolno prilegajoče ženske sandale podpirajo celo stopalo na podplatu. Prsti na sprednjem delu ne smejo biti stisnjeni ali skrčeni. Na ta način lahko pride do velikih poškodb prstov ali gležnja.

Ženske sandale

Noga med hojo ne sme opletati. Prav tako se sandali med hojo ne smejo sezuvati. Prava velikost je takšna, da imamo približno centimeter večjo obutev, kar omogoča enostavno nošenje brez bolečin ali sezuvanja med hojo.

Zakaj izbrati ženske sandale in ne natikače?

Veliko ljudi se poleti odloča med nakupom natikačev in sandalov. Natikače je sicer lažje obuti, a so nevarnejši od sandalov. Ker ne nudijo nobene opore na nartu in imajo tanjše podplate, lahko hitro pride do nesreče. Natikači se radi med vožnjo prepognejo, kar lahko privede do prometne nesreče.

Top 7 najboljših ženskih sandalov

Medtem pa imajo sandali paščke, ki se elegantno prilegajo našemu gležnju in nudijo tudi dovolj opore stopalu. Imajo tudi malce debelejši podplat, ki dobro podpira našo nogo med gibanjem in mirovanjem.  Edina prednost natikačev je v tem, da jih enostavno nataknemo in snamemo ter so odlični za gibanje po plaži.

Ali so vaši čevlji preveliki ali premajhni?

Pri nakupu sandalov ali pa espadrile modela obutve, moramo paziti najbolj na velikost. Premajhne ženske sandale hitro prepoznamo, saj naša noga gleda čez rob spredaj ali zadaj. Na nartu so paščki odtisnjeni v našo kožo, kar pomeni, da je obutev veliko pretesna. Težko pa je ugotoviti, ali so sandale ali espadrile prevelike. Najbolje je, da si doma izmerimo velikost stopala, prištejemo en centimeter in na spletu najdemo sandale z enako notranjo dolžino.

Prava velikost espadril za vašo nogo

Velikost espadril je malce težje določiti kot velikost sandalov. Pri zaprti obutvi je potrebno upoštevati še dodatne elemente. Poleg notranje dolžine moramo upoštevati še na obliko. Espadrile so odličen model za vsako nogo, saj so spredaj elegantno zaobljene in nimajo ozke špičaste oblike. Zadaj so dovolj široke tudi za noge, ki rade poleti zatečejo. Pri nakupu prek spleta tako upoštevajmo še samo obliko čevlja. V kolikor bomo kupili premajhen model za pol številke, ga lahko raztegnemo tudi doma. Enostavno obujmo debelejše nogavice in se nekaj dni sprehajajmo z obutimi espadrilami po stanovanju.

Preveliki čevlji in domači triki za nošenje

V kolikor smo kupili malce prevelike čevlje, pa jih lahko zmanjšamo z nameščenjem dodatnega vložka za čevlje. V espadrilo tako samo dodajmo ustrezno debel in dolg vložek, ki bo zmanjšal odvečen prostor v obutvi. 

Zakaj izbrati espadrile tudi poleti?

Če izbiramo model, kot so espadrile, kjer gre za zaprto obutev z višjo polno peto. Čevelj ima raffia juto podplat. Sprednji del je malo zaokrožen, kar omogoča lažjo hojo in razbremenitev stopal. Znotraj imajo espadrile mehko in udobno notranjo podlogo, ponavadi narejeno iz semiša ali drugih materialov, ki dihajo. Noga se med hojo tako ne poti pretirano, tako da se nam tudi noga ne pregreva. Podplati nas tudi po dolgotrajnem nošenju espadril ne pečejo ali bolijo. Čevlji so lahko, zračni in udobni.

Izberite univerzalen model za vse stile oblačenja

Vsem stilom oblačenja se prilegajo espadrile v črnih ali bež odtenkih. Obe barvi sta manj opazni in izstopajoči, zato sta delno primerni tudi za formalne večere. Same espadrile načeloma niso primerne za kombiniranje s formalnim videzom oblačil zaradi izstopajočega videza plute. V kolikor resnično želimo obuti espadrile za večerne dogodke, pa izberimo model v črni ali puder roza barvi z okrasnimi kristali. Za večerne dogodke morda raje izberimo oksfordice ali loaferice iz črnega usnja. Nekateri modeli so narejeni iz kombinacije semiša in usnja, kar je idealna kombinacija s formalnim stilom oblačenja za večerne dogodke.