Oblačila

Pustne maske – Oblačila

NEW YORK, NY - OCTOBER 29:  (L-R) Ethan Zohn, ...Čas norčij in obdobje, ko se lahko spremenimo v želeno osebo, stvar ali pojem, v letu pride le enkrat ali dvakrat. Vse je odvisno od tega, kdaj se radi našemimo. Pust je v Sloveniji namenjen za preganjanje mrzlih zimskih dni. Tako kot se vsako leto spreminjajo modne smernice, se vsako leto spreminja tudi dejstvo, katere so najbolj popularne pustne maske. Pri tem lahko izbiramo med neomejeno paleto različnih karakterjev ali stvari, v katere se lahko z malce domišljije spremenimo za en dan ali pa za celotno praznovanje.

Pri tem je potrebno poudariti, da si lahko pustne maske ali oblačila naredite preprost sami ali pa se odločite, da boste izbrali že narejene pustne maske. Včasih so nekatere pustne maske tako zapletene, da je najbolje, če stvar prepustite v rokah strokovnjakov. Namen vsake pustne maske pa je v tem, da se prepustimo in postanemo nekaj, kar si že od nekdaj želimo. Prav v vsaki osebi skozi celotno življenjsko obdobje ostaja nekakšen ‘otrok’, katerege lahko zadovoljimo ravno v času pustovanja. Ta čas je v Sloveniji zelo dobro zaznamovan, zato je izbira pustnih mask ali oblačil neomejena. Pustne maske ali oblačila so lahko diskretne, pisane, norčave, grozljive in še bi lahko naštevali.

Gotovo pa vsi poznamo stavek: ‘Imate kaj za pusta hrusta?’ To seveda pomeni, da si prav vsi želimo, da nas v pustnem času ne prepoznajo. To pomeni, da je zelo pomembno, kakšno pustno masko izberemo. Najraje gotovo izberemo takšno, ki nas popolnoma spremeni. Pustne maske so prava paša za oči, vsekakor pa nam velikokrat na obraz narišejo nasmeh. Prav zaradi tega je pustni čas in čas pustnih mask, veseli čas, ko pozabimo na vsakdanje skrbi. Pustne maske in oblačila so lahko v obliki risanih junakov, čarovnih, klasičnih klovnov, živali, stvari in še kaj.

Prave pustne maske torej prebudijo otroka v nas in nekateri se na to obdobje pripravljajo dalj časa oziroma skoraj celo leto. Z njimi izrazimo svojo domišljijo, zato nam pustne maske in pustna oblačila uresničijo vsako skrito željo po tem, da postanemo druga oseba, žival ali predmet, mogoče rastlina… Torej, dobro razmislite, kaj si želite postati, ustvarite ali kupite pravo pustno masko in se zabavajte.

Enhanced by Zemanta