Oblačila

Obleke, ki poudarjajo ženstvenost

Morebiti je res, da je sodobna uniseks garderoba udobna tako za moške kot za ženske, a če pomislimo nekoliko bolje, si ženske v vsakdanjem življenju in tudi ob posebnih priložnostih pravzaprav želimo nekaj povsem drugega – nobena ne želi oblačil, ki bodo udobna, temveč predvsem takšna, v katerih bodo videti privlačno. In zagotovo ni nič bolj privlačnega kot so ženske obleke, ki pomagajo, da je naše telo videti še bolj ženstveno – obleke lahko namreč poudarijo obline, ki jih želimo poudariti, ter skrijejo napake, ki bi jih rade skrile. Treba je le izbrati pravi kroj, ki je primeren za našo telesno obliko.obleke-ki-poudarjajo-zenstvenost

Obleke različnih krojev in stilov

Ne glede na to, ali obleke nosite redno ali zgolj občasno, velja izbirati takšne, ki se skladajo z vašim stilom življenja in vašim siceršnjim stilom oblačenja. Obleka mora ustrezati celotnemu videzu, torej biti primerna tako za vaš stil pričeske kot vaše ličenje, vaše čevlje, torbico … Če izbirate obleke, ki so povsem drugačne od vas, potem se boste v njih počutili neprijetno in nenaravno.
Poleg stila velja izbrati tudi pravi kroj obleke, pri čemer je potrebno misliti predvsem na značilnosti svojega telesa. Na oglasih in slikah boste vedno videli zgolj ženske z idealnimi merami, ki jim pristajajo vse obleke, v realnosti pa ženske in dekleta nimamo takšne postave. Obleke, ki so videti odlično na modelih, so lahko na nas povsem zgrešene. Zato se najprej povprašajte o tem, katere lastnosti svojega telesa bi rade s pomočjo obleke poudarile, katere pa skrile.

Obleke naj bodo uporabne!

Ste si kupili lepo obleko in jo nadeli le enkrat, od takrat pa vam visi v omari? Potem morda niste izbrali dobro. Najbolje je namreč, da kupite obleke, ki jih lahko nosite tudi v kombinaciji z drugimi oblačili. Kratka oblekica, ki jo nosite na poletni zabavi samostojno, je lahko kasneje tunika, pod katero oblečete legice. Obleka brez rokavov za zabavo je lahko primerna tudi za v službo, če si preko nje nadenete suknjič. Obleka s širokimi kimono rokavi in velikim vratnim izrezom je lahko pozimi uporabna tako, da pod njo oblečete puli. Pred nakupom obleke torej razmislite o tem, kako vse jo je mogoče kombinirati.