Oblačila

Oblačila za zaščito pred specifičnimi varnostnimi tveganji

Pod delovna oblačila se štejejo vse tiste obleke, ki jih vi ali pa vaši zaposleni potrebujete za zaščito telesa ali posameznih delov telesa. Kot delovna uniforma so takšne obleke opredeljene v Oceni tveganja ali v Izjavi o varnosti in zdravju pri delu ali v Sistematizaciji delovnih mest.

Poslovna obleka na primer praviloma ne sodi pod delovno obleko, kljub temu da določeni poklici zahtevajo poseben kodeks oblačenja. Če pa je v pravilniku vašega podjetja določena uniforma, sestavljena iz hlač oziroma krila, suknjiča ter kravate, jo lahko vaše računovodstvo smatra kot strošek. Na sploh pa velja, da obleka za delo v današnjem času prispeva v celosten videz podjetja in ne samo k varnosti, ne glede na to, ali so pri tem mišljene delovne hlače, jopiči brezrokavniki ali kateri koli drug kos tekstila.

Na sploh pa velja, da obleka za delo v današnjem času prispeva v celosten videz podjetja in ne samo k varnosti, ne glede na to, ali so pri tem mišljene delovne hlače, jopiči brezrokavniki ali kateri koli drug kos tekstila.

Udobna, trpežna in primerno vzdrževana oblačila za delo

Vsa delovna obleka mora biti predvsem udobna, trpežna, ne nazadnje tudi ustrezno vzdrževana. Pri določeni vrsti poklicev pa mora zagotavljati še zaščito pred specifičnimi varnostnimi tveganji. Proizvajalci tovrstne opreme skrbijo, da takšen tekstil ustreza najstrožjim standardom, obenem pa poskrbijo tudi za estetski videz.

Med najbolj iskane kose oblačil za terensko delo uvrščamo odsevne brezrokavnike. Na voljo je letni ali pa zimski delovni brezrokavnik.

Seveda pa opremo za delo lahko tudi najamemo, kar je pogosto precej bolj ekonomična rešitev. Najpomembneje pa je, da je povsem prilagojena smernicam, ki veljajo za določeno panogo. Na voljo so tudi odsevni brezrokavniki, ki veljajo za zelo preprosto in učinkovito zaščito. Najpogosteje so potisnjeni z logotipom podjetja.

Najbolj iskani kosi oblačil za delo na terenu

Med najbolj iskane kose oblačil za terensko delo uvrščamo odsevne brezrokavnike. Na voljo je letni ali pa zimski delovni brezrokavnik. V prvi vrsti je funkcija takšnega kosa, da poskrbi za kar se da največjo vidnost delavca. Zagotavlja učinkovito zaščito v vseh pogojih, zato sodi med zelo pomembne kose delovne obleke na sploh.

Še posebej so takšni izdelki dobrodošli v mraku in v meglenih razmerah. Zimska različica odsevnega jopiča brez rokav lahko delavca zaščiti tudi pred neugodnimi vremenskimi pogoji.

Zaščitna obleka za varnejše in udobnejše opravljanje dela

Neprimerno izbrana oblačila za delovno okolje ogrožajo varnost zaposlenih. Z izbiro kakovostnega tekstila in obutve lahko morebitno nevarnost pri delu znatno zmanjšamo. Zaščitna oblačila zagotovo v veliki meri pripomorejo k precej udobnejšemu pa tudi varnejšemu opravljanju dela; tudi v zelo ekstremnih pogojih.

Zaradi varnosti vsak mojster pri opravljanju svojega posla potrebuje tudi delovne hlače. Te so narejene iz najrazličnejših vrst materialov, zlasti iz bombaža in poliestra.

Popolno zaščito in udobje zaposlenih lahko zagotovijo kakovostne delovne hlače, jakne, puloverji, brezrokavniki, delovni čevlji, ne nazadnje tudi spodnje perilo. Takšna oprema za delo naj vam ne predstavlja stroška, temveč investicijo, ki se vam bo v relativno kratkem času povrnila.

Kvaliteta, funkcionalnost in lep videz delovnih hlač

Zaradi varnosti vsak mojster pri opravljanju svojega posla potrebuje tudi delovne hlače. Te so narejene iz najrazličnejših vrst materialov, zlasti iz bombaža in poliestra. Od materiala je odvisno, kako trpežne so in ali ustrezno dihajo. Takšne lastnosti so med opravljanjem fizičnega dela zelo pomembne.

Na voljo so tako ženske in moške kratke kot dolge hlače za delovne razmere pa tudi za prosti čas. Ponudniki delovnega tekstila ponujajo tudi tisk ali vezenje. To je dobrodošlo zlasti za podjetja, ki svoje zaposlene opremljajo s promocijskim tekstilom. Sicer pa je pri izbiri delovnih hlač ključnega pomena, da izberete takšne, ki so kakovostne, funkcionalne ter lepega videza. Dobro izbran material omogoča, da jih lahko uporabljate več let. Nekateri modeli so oblikovani z odličnim prileganjem. Vključujejo večnamenske žepe in ojačane šive. Omogočajo pa ekstremno dobro delovno udobje ter fleksibilnost. Obenem ponujajo dovolj delovne površine, kamor se lahko namesti logotip podjetja.

Z lepo zasnovanimi oblačili za delo do večjega zaslužka

V prvi vrsti je namen delovnega oblačila ta, da med opravljanjem posla dobro ščitijo oziroma ponujajo dovolj veliko mero varnosti. Po drugi strani pa takšna oprema lahko dvigne podobo prav vsakega podjetja, ne glede na to, ali gre za lokal, trgovino, restavracijo. Na takšen način se lahko doseže tudi precej večje zaupanje strank oziroma kupcev.

Raziskave celo kažejo na to, da so v podjetjih, kjer so zaposleni oblečeni lepo, kupci pripravljeni zapraviti precej več denarja. Vsekakor se to pozna tudi pri končnem dobičku. Lahko je dovolj že zaposleno osebje, ki je oblečeno v enotne ter elegantne polo majice ali T-majice. Če pa želite še več, so odlična izbira delovne in poslovne srajce. Ne nazadnje pa je zagotovo še kako pomembno, da je izbrani delovni tekstil zasnovan po zadnjih modnih smernicah.