Oblačila

Kvalitetne hlače za delo za večjo varnost

Pri bolj zahtevnih fizičnih opravilih je dobro, če imamo primerno opremo. Delo na terenu in v izrednih razmerah zahteva, da smo opremljeni s kvalitetnimi delovnimi hlačami. Tako bomo zavarovali svoje telo pred mnogimi različnimi nevarnostmi. Res pa je, da so tudi delovni čevlji velikokrat spregledani, kot pomemben element varnost. Temu je tako, saj se veliko ljudi ne zaveda vseh varnostnih tehnologij, ki so vgrajene v čevlje za delo. Hlače in čevlji varujejo spodnji del telesa pred resnimi poškodbami, zato sta to izredno pomembna kosa oblačil.

Delovne hlače so narejene iz odpornih materialov

Delovne hlače morda na prvi pogled izgledajo povsem brez posebnosti, vendar temu ni tako. Vsa skrivnost se skriva v materialih izdelave, ki so posebej ojačani. Tako nam hlače nudijo zaščito pred ostrimi predmeti, vročino, vlago ter drugimi nevarnostmi. V večini primerov so sestavljene iz mešanice bombaža, poliestra, jeansa in drugih močnih tkanin. Dodatno varnost nam zagotavljajo tudi vgrajene tehnologije, kot so:

  • Dvojni šivi

Dvojni šivi služijo kot dodatno zagotovilo jakosti samih delovnih hlač. Tudi delovni čevlji uporabljajo enako tehnologijo, saj so tako bolj odporni na vsakodnevno obrabo.

  • Dodatni žepi

Dodatni žepi so namenjeni varnemu spravljanju orodja in drugih potrebščin, ko delamo. Tako ne bomo potrebovali vedno ponovno hoditi do škatle z orodjem in zapravljati čas z iskanjem opreme, ki jo potrebujemo.

Različne vrste hlač 

Pri izbiri delovnih hlač bomo imeli na voljo različne stile in obliko samega oblačila. Dve najbolj popularni konfiguraciji hlač pa sta:

Hlače z dodatnimi žepi za orodja

Take hlače je idealno nositi v primerih, ko potrebujemo nositi s seboj veliko različne opreme. Tako bomo lahko večino orodja nosili s seboj med delom.

Cargo delovne hlače

To so hlače, ki imajo dodatne žepe, kamor lahko pospravimo veliko stvari. 

Nakup oblačil za delo lahko opravimo na spletni strani www.habeco.si, kjer imamo v ponudbi veliko število hlač, čevljev in drugih oblačil.

Delovni čevlji zavarujejo naša stopala

Pri skoraj vsakem delu so naša stopala izpostavljena različnim nevarnostim. Delovni čevlji so dodatno ojačani in imajo vgrajeno zaščito prstov in drugih delov stopala. V večini primerov so mišljeni za delo v industrijskih okoljih, kot so gradbišča. So nujna oprema, če dvigujemo težke tovore, delamo na višini ali pa se nahajamo v bližini težkih strojev.

Lastnosti čevljev za delo

Obstaja več vrst delovnih čevljev, ki naredijo različna opravila veliko bolj varna. Tako lahko najdemo čevlje, ki imajo boljši oprijem, zaščito podplata, ojačano zaščito za prste ipd.

Da bi izbrali najboljšo opremo za delo, je dobro, če ocenimo možne nevarnosti in tveganja. Tako lahko naredimo spisek lastnosti, ki naj jih vsebujejo naši čevlji. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi pomembnosti delovnih hlač.

Dejstvo je, da velikokrat spregledamo pomembnost primerne obutve. Ta pa nas lahko reši nepredvidljivih nesreč in poškodb, ki se lahko zgodijo na marsikaterem delovnem mestu.

Zaščita pred padajočimi predmeti

Na gradbiščih in drugih industrijskih okoljih je velika nevarnost padajočih objektov. Tako se hitro zgodi, da zaradi dinamičnega načina dela spregledamo možne nevarnosti. Tako je pri delu in sodelovanju ljudi, različnih vozil in naprav možno, da leteči in padajoči predmeti povzročijo škodo. Delovni čevlji z zaščitno konico za prste so idealni za omenjena hitra in kaotična okolja, saj bomo zavarovali noge pred veliko različnimi nevarnostmi naenkrat.

Delo v nevarnem okolju

Delo z elektriko, težkimi predmeti ter na spolzkih podlagah predstavlja veliko nevarnosti. Tako nam vedno grozijo ostri predmeti, električni udari, nestabilna podlaga, padajoči predmeti ipd. Pri vsem tem pa so naše noge izpostavljene različnih možnim poškodbam. Tako poznamo različne delovne čevlje, ki nas varujejo pred:

  • Ostrimi predmeti

Uporaba rezalnih strojev v gozdarski ali drugi industriji vedno predstavlja nevarnost za naše noge in stopala. Čevlji za delo so narejeni iz močnega materiala, ki preprečuje ureznine, ki lahko nastanejo od nožev, motornih žag ter drugih rezalnih naprav. Delovne hlače so v tem primeru izredno priporočene, saj bodo preprečile poškodbe naših nog.

  • Električnimi udari

Nekateri delovni čevlji so narejeni iz močnega usnja, gume ali drugih ne-prevodnih materialov. Obenem pa imajo lahko posebne anti-statične lastnosti, ki preprečujejo možnost nastanka iskre v okolju, kjer delamo.

  • Spolzke podlage

V vsakem delovnem okolju se lahko najde neke vrste nevarna podlaga. Tako nam lahko spodrsne noga zaradi slabega oprijema s tlemi. Čevlji za delo s podplatom, ki zagotavlja največji oprijem, so idealna rešitev za nevarna okolja. S tem pa močno zmanjšamo možnost, da bi nam spodrsnilo z lestve ali strehe.

S primerno varnostno opremo in oblačili bomo močno zmanjšali možnost nastanka poškodb pri delu. Obenem pa bomo tako lažje in bolj učinkovito opravili zadano nalogo, brez da bi se pri tem poškodovali.

Nakup smešne majice za darilo za rojstni dan. Majice z napisi in smešne majice so lahko izvrstno in zabavno darilo. Dobra majica bo razveselila vsakega obdarovanca. Preberi več …